Bo­men­plan Pro­vin­cie in goe­de aar­de

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Het plan van de Provincie om in acht jaar tijd 1 miljoen nieuwe bomen te planten – voor elke Limburger één – slaat enorm aan. Veel burgers, organisaties en bedrijven omarmen het. Binnenkort gaan de eerste bomen al de grond in. De nieuwe bomen worden geplant in zowel natuurgebieden als het buitengebied en in dorpen en steden.

Donderdag werd door de provincie Limburg in de Poort van Limburg in Weert een inspiratiesessie georganiseerd. De avond werd georganiseerd om de vele initiatiefnemers bij elkaar te brengen en ideeën te kanaliseren.

Alleen de gemeente Weert al plant de komende jaren heel veel nieuwe bomen in de stad en het buitengebied. Maar ook de gemeenten Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten, Kerkrade, Vaals en Maastricht sluiten aan, evenals het Waterschap Limburg om beken te beschaduwen met bomen. Gedeputeerde Staten hebben het Limburgs Parlement gevraagd hiervoor € 2 miljoen euro vrij te maken.

“Ons idee is overal positief ontvangen, De extra bomen zorgen niet alleen voor een vergroening van de omgeving, maar zorgen ook voor gezonde lucht, slaan CO2 op en vangen fijnstof af. De bomen zorgen bovendien voor verkoeling in hete zomers. We slaan hiermee dus meerdere vliegen in één klap.” aldus deputé Hubert Mackus.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie