De gemeente Weert heeft voetballer Placide Avouzoa Njoh van Wilhelmina ’08 donderdagavond tijdens de training een hart onder de riem gestoken. Ook van zijn medespelers kreeg de speler uit Kameroen een luid applaus, zo meldt burgemeester Heijmans.

Afgelopen weekend werd de speler van van de Weerter voetbalclub slachtoffer van oerwoudgeluiden die supporters van de tegenstander ten gehore brachten. De racistische uiting deed de scheidsrechter doen besluiten om de wedstrijd met tegenstander SV Venray stil te leggen.

Ook het college van B&W was geschrokken van dit wangedrag. Om de speler te bemoedigen kreeg hij donderdag een ‘hart onder de riem kaart’ overhandigd vanuit de gemeente Weert. De speler die momenteel op het AZC in Budel woont fietst drie keer per week naar Weert om hier te komen voetballen. Als blijk van waardering mag hij binnenkort samen met een wethouder een wedstrijd van PSV bezoeken.