De gemeente Weert heeft voetballer Placide Avouzoa Njoh van Wilhelmina ’08 donderdagavond tijdens de training een hart onder de riem gestoken. Ook van zijn medespelers kreeg de speler uit Kameroen een luid applaus, zo meldt burgemeester Heijmans.

Afgelopen weekend werd de speler van van de Weerter voetbalclub slachtoffer van oerwoudgeluiden die supporters van de tegenstander ten gehore brachten. De racistische uiting deed de scheidsrechter doen besluiten om de wedstrijd met tegenstander SV Venray stil te leggen.

Ook het college van B&W was geschrokken van dit wangedrag. Om de speler te bemoedigen kreeg hij donderdag een ‘hart onder de riem kaart’ overhandigd vanuit de gemeente Weert. De speler die momenteel op het AZC in Budel woont fietst drie keer per week naar Weert om hier te komen voetballen. Als blijk van waardering mag hij binnenkort samen met een wethouder een wedstrijd van PSV bezoeken.

7 REACTIES

 1. het is zeer zeker een probleem maar ja de samenleving is aan het verrotten ..maar al die ophef vroeger riepen ze rooie of schele tegen spelers en dan heb ik het nog niet tegenover scheidsrechters en grensrechters ..en als dat toen over je geroepen werd rooie of schele ging je echt niet met de burger vader naar psv al gun ik het die jongen wel natuurlijk en drie keer per week met de fiets van budel naar weert dat geloof ik niet zomaar

 2. IDD. Diegenen die de “Oud Weert” verhalen kennen weten dat de families hun (afhankelijk van wie je was) scheld- of geuzennamen hadden en volgens mij werd er naar van Hanegem altijd de kromme geroepen. Maar tegenwoordig wordt aan de enen kant alles opgeblazen door bepaalde personen op “social”media terwijl anderen dat gebruiken om te laten weten hoe goed ze wel niet zijn.

 3. Vroeger is geen excuus voor ons gedrag nu
  We leven in een maatschappij die steeds meer divers is. Ras, geloof, sexualiteit.
  Wordt het niet eens tijd dat wij ons gaan gedragen ?

 4. Als in de amateursport deze vervelende zaken gebeuren moeten we toch eens na gaan denken over de verrotting en verharding in onze samenleving. de zich wilhelmina noemende reageerder is toch niet goed geïnformeerd, deze jongen komt 3 keer per week met een gammel fietsje van Budel naar Weert! Pertinent zeker.

 5. Wat doet die als het vriest of sneeuwt,
  Gaat de gemeente hem dan ophalen?
  Wij moesten vroeger toch ook op de fiets overal heen of lopend.

 6. De Gemeente Weert heeft in het PSV stadion in een skybox 2 business plaatsen van € 4000.
  Hier kan de Kamaroenees en de wethouder gebruik van maken….
  Ik denk dat vele Weertenaren wel eens op de een of andere manier gediscrmineerd zijn..dit betekent dat in lengte van jaren de wethouders ook met die Weertenaren naar PSV kunnen….

Comments are closed.