VrakkerPlein kanshebber ‘Kern met Pit’

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via: VrakkerPlein

Het VrakkerPlein op Boshoven is genomineerd voor de titel ‘Kern met Pit’. Een aantal wijkbewoners werkt stukje bij beetje om het grasveld om te vormen tot aangename ontmoetingslocatie. Je kan stemmen op het project en zo de vrijwilligers een steuntje in de rug geven.

Na de sloop van de voormalige Odaschool op de hoek Boshoverweg / Tobbersdijk bleef er een leeg grasveld achter. Het veld werd op 31 mei 2013 nog kaler toen de, in 2009 tot X-factor gekroonde schietwilg, omviel. Een aantal buurbewoners had zich samengepakt en samen werken ze in hun vrije tijd aan de invulling van het terrein aan de Boshoverweg.

Het terrein krijgt steeds meer invulling. Er wordt gebouwd aan een muziekkiosk, er zijn paden aangelegd en bomen aangeplant. Ook is er een jeu-de-boulle baan aangelegd. Verder wordt er gewerkt aan een picknickset en een speeltoestel.

Over Kern met Pit

Je ziet het steeds vaker: mensen die een droom hebben voor hun eigen buurt. Een gemeenschappelijke (ontmoetings)plek op een stuk braakliggend land, een kunstwerk om een bijzondere plek te markeren of een educatieve natuurroute voor de kleinsten uit de wijk. Door mee te doen aan Kern met Pit, krijgen deze mensen praktische handvatten om aan de slag te gaan en hun droom binnen een jaar tijd te realiseren.

De Kern met Pit-dag is op 18 januari 2020. Tijdens deze dag maken de deelnemers kans op het predicaat Kern met Pit t.w.v. €1.000,–. Ook maken ze op deze dag bekend welk project de provinciale troffeewinnaar wordt en doorgaat naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We Doen Het Samen Festival op 28 maart 2020.

Je kan stemmen via: https://iwdg.nl/2s9fhGv > Bovenaan de pagina staan de instructies.

Meer over het project VrakkerPlein kun je vinden via: https://kernmetpit.nl/Projecten+menu/deelnemende+projecten+2019/1175917.aspx?t=VrakkerPlein

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie