Petitie voor behoud van concertzaal

Al meer dan 500 mensen hebben in een dag tijd de petitie getekend voor het behoud van de concertzaal in de Muntpassage, waar voorheen RICK was gevestigd.

Half januari werd bekend dat de concertzaal definitief op slot gaat, maar zowel de politiek als muzikale verenigingen laten het er niet zomaar bij zitten.

Er is een petitie opgestart door een aantal leden van Giocoso. Het Weerter koor trad talloze keren op in de concertzaal en heeft daarom enorm veel mooie herinneringen aan de zaal met fantastische akoestiek. Ook grootheden als violiste Simone Lamsma, Dominique Vleeshouwers en Gé Reinders maakten al gebruik van deze alom geroemde ruimte.

Ook lokale politici maken zich hard voor behoud van de zaal. Ze zijn niet blij met de geplande sloop, terwijl er wel een potentiële koper was voor de zaal. Muziekliefhebber Louk Reintjens uit Weert wilde 160.000 euro bijdragen om de ruimte veilig en geschikt te maken.

De leden van Giocoso roepen Weertenaren daarom op de petitie zoveel mogelijk te tekenen en te delen. “De enige zaal in Limburg die is ingericht op klassieke muziek op hoog niveau, mag niet zomaar verloren gaan”, aldus het koor.

De petitie kun je vinden via: https://www.petitie24.nl/petitie/2889/behoud-kleine-concertzaal-weert