Jeugdprinsenpaar Zweeloeëre Leuken

Fotograaf: Naomi Winters Photography

Op zondagmiddag 19 januari 2020 zijn bij café/zaal Jonas Thijmen Jamlean en Iris koppen uitgeroepen tot nieuw jeugdprinsenpaar van Leuken.

Jeugdprins Thijmen 1e is 12 jaar en woont samen met zijn ouders Saskia en Alfons aan de achterstestraat. Hij heeft ook nog een oudere zus Marlou die ook in de raad heeft gezeten. Hij zit in groep 8a op IKC Leuken. In zijn vrije tijd speelt hij graag buiten ook vindt hij het erg leuk om te voetballen en te gamen. Thijmen heeft ook nog 2 honden Saar en Bodi. Hij heeft zijn goede vriend Pieter Zoontjens als adjudant gekozen.

Jeugdprinses Iris is 11 jaar en woont samen met haar ouders Tamara en Richard en haar grote broer Sem, die ook jeugdraadslid is geweest, aan de Helfrichstraat. Zij heeft ook nog een hondje Kiki. Als hobby’s heeft Iris ook voetballen en buitenspelen maar zij vindt het ook erg leuk om lekker rustig een boek te lezen. Iris heeft haar vriendin Danique Haex gekozen tot adjudant.

Omdat zij het erg leuk vinden om buiten te spelen hebben Jeugdprins Thijmen 1e en Jeugdprinses Iris samen de orde ingesteld van: “de frisse naas”. En omdat zij graag het spel Jachtseizoen spelen hebben ze gekozen voor het devies: “Jaagsezoen és um ut aeve, vae gaon fleenk gaas gaeve!”.