Istimewa gaat bruggen onderhouden

Foto: SPIE voert onderhoudswerkzaamheden uit aan Stadsbrug in Weert

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud voor de bediening van de objecten in o.a. de Zuid-Willemsvaart en het Kanaal Wessem-Nederweert gegund aan Istimewa. Istimewa is onderdeel van Stork.

Het elektrotechnische installatiebureau uit Ritthem was de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het voert vanaf juli 2020 het reguliere onderhoud uit op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering bij de bediencentrales, sluizen, spuiduikers, gemalen en bruggen zoals de Stadsbrug, Biesterbrug en Sluizen 15 en 16.

Onderhoud kanalen

Het contract betreft het monitoren, smeren van bewegende onderdelen, verhelpen van storingen en herstellen van kleine gebreken. Grootschalige vervanging of renovatie van aandrijfinstallaties en het moderniseren van de ICT vallen er niet onder. Dat wordt opgenomen in een nieuw integraal contract voor de Brabantse en Midden-Limburgse kanalen.

Borgen van expertise

Bedieningstechniek behelst het gebied van de elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Het gaat om specialistisch werk dat wezenlijk verschilt van ‘groen’ en ‘grijs’ onderhoud. Rijkswaterstaat Zuid-Nederland brengt dit specialistische onderhoud onder in aparte onderhoudscontracten.

Continuïteit van het onderhoud

Istimewa start in januari 2020 met de gebruikelijke overgangsperiode van een half jaar die Rijkswaterstaat hanteert om de continuïteit van het onderhoud te garanderen. In die tijd kan de nieuwe opdrachtnemer zich het areaal eigen maken en wordt de staat van de objecten vastgelegd zodat duidelijk is welke partij waarop aangesproken kan worden.