Cijfers vuurwerkoverlast in Weert

Algemeen Politiek Weert 5 reacties 2 min. leestijd
Foto: vuurwerkschade Herenvennenweg

Over het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling door particulieren wordt de afgelopen jaren flink gediscussieerd. Ook in Weert is het een punt van aandacht, en vooral voor Fractie Duijsters.

Fractie Duijsters vroeg om de schade in kaart te brengen. Het college van B&W bracht deze week de cijfers naar buiten.

Schade

Tijdens de afgelopen jaarwisseling is er voor 7.700 euro aan schade ontstaan door vuurwerk. Er raakten 10 prullenbakken, 1 duobak, 1 tafel, 8 plaatsnaam- en/of verkeersborden en een parkeerautomaat beschadigd.

Inzet politie

Daar waar er tijd was voor de politie, is aangestuurd op de overlastmeldingen en zijn agenten ter plaatse gegaan. Dit ís echter vaak achter de feiten aanlopen. Het incident is dan al gebeurd en bij het ter plaatse komen wordt vaak niemand meer aangetroffen. Desondanks is er sprake van 7 HALT verwijzingen en 5 strafrechtelijke afdoeningen. Daarnaast heeft de politie 15 kilogram niet toegestaan consumentenvuurwerk in beslag genomen.

Gewonden

Er hebben zich in Weert 7 personen gemeld bij de huisartsenpost, maar niemand hoefde naar de Spoed Eisende Hulp.

Inzet brandweer

De brandweer is twee keer ingezet voor het afblussen van vuurwerkresten en daarnaast is er twee keer een inzet geweest vanwege een brand, maar het is niet zeker of dit vuurwerk gerelateerd is.

Dieren

Er zijn geen meldingen binnengekomen van gewonde dieren. Wel zijn er in de periode van 25 december 2019 tot 2 januari 2020 ongeveer 25 vermist-meldingen ontvangen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties