Muziek bij de Buren van start

Foto: een volle huiskamer tijdens Muziek bij de Buren

(Foto’s/video) Wethouder Geert Gabriels gaf zondagmiddag het startsein voor het eerste optreden van het evenement ‘Muziek bij de Buren’ in Weert. Tijdens dit bijzondere evenement ontmoeten de bezoekers de inwoners van Weert en maken ze, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Weert op muzikaal vlak te bieden heeft.

De wethouder verrichtte het openingswoord voorafgaand aan het eerste optreden bij de familie Hoeben aan de Princenweg. Daar traden een aantal jonge artiesten op. Jongens en meisjes die de afgelopen jaren al te bewonderen waren bij evenementen zoals Van Horne Pop, het Muziekgala van LVO Weert in het Munttheater, Weerter Totaal Festival etc. Ze traden op in diverse verrassende bezettingen. Popmuziek van nu en vroeger in een akoestische setting.

Over de huiskamer

De huiskamer waar het eerste optreden plaatsvond is van de geboren Nederweertenaar Leon Hoeben. Hij is dagelijks bezig met muziek. Als enthousiast percussionist, werkzaam bij Adams Musical Instruments in Ittervoort, maakt hij kennis met liefhebbers van muziek op alle niveaus.

Medio 2019 sprak een Duitse relatie hem aan met de vraag of hij toevallig een plek wist waar muzikanten terecht konden voor optredens. Leon, die de werkplaats aan zijn woning kort daarvoor omgebouwd had tot een sfeervolle studio – compleet met loungebank, poolbiljart en piano – hoefde niet lang na te denken. Naar voorbeeld van de relatie organiseerde hij een avond waarbij muzikanten bij hem thuis konden spelen voor een lokaal publiek. Met 30 gasten uit zijn directe kennissenkring beleefde hij een gezellige muzikale avond, een regelrecht succes.

Toen bekend werd dat Muziek bij de Buren in 2020 in Weert georganiseerd werd was Leon dan ook de allereerste die zich aanmeldde met een huiskamer. Geproefd van de hartelijke intieme sfeer rondom de liefde voor muziek nodigt hij, nu tijdens Muziek bij de Buren, iedereen van harte uit samen te genieten van een muzikale middag onder het genot van een gastvrij drankje.

Verdere informatie over het programma is te vinden op www.muziekbijdeburen.nl, op de homepage kun je vervolgens Weert selecteren.

Video via Youtube

https://youtu.be/WVF9z3RNKfU