Aangepaste werkwijze huisartsen

Om ziekteverspreiding te dempen werken de huisartsen op een aangepaste wijze. Als je vragen hebt of een afspraak wil, bel dan eerst met ed praktijk, of vraag een e-consult aan via het patiënt portaal; loop niet zomaar even naar binnen. Hiermee voorkom je dat u besmet raakt of dat je anderen aansteekt.

Er zijn voldoende huisartsen en assistentes beschikbaar op dit moment om zorg te leveren en vragen te beantwoorden, zo meldt huisartsenpraktijk Stramproy-Ell. Ze werken zoveel mogelijk met telefonische consulten, en voor urgente zaken krijg je net als anders een afspraak bij de huisarts of wordt er na een telefonische inschatting van de huisarts een visite aan huis afgelegd.

Apart luchtwegspreekuur

Voor mensen met ernstige luchtwegklachten hebben we een apart luchtwegspreekuur waar huisartsen in beschermende kleding werken.

Bloed en röntgenonderzoek

Mede op verzoek van het Sint Jans Gasthuis beperken de huisartsen de aanvragen voor bloed en röntgenonderzoek. Bloedprikken in de praktijk kan alleen voor trombosedienst of urgente zaken na inschatting van de arts. Voor bloedprikken op verzoek van jouw specialist verzoeken zij je de polikliniek te bellen of dit uitgesteld mag worden.

De praktijkondersteuners zullen patiënten met diabetes en hoge bloeddruk zoveel mogelijk telefonisch benaderen. Jaarcontroles worden opgeschort. Je hoeft daarvoor nu dus ook geen bloed te laten prikken.

Apotheek servicepunt Stramproy

Het apotheek servicepunt Stramproy is gesloten maar is wel telefonisch te bereiken. Medicatie zal worden bezorgd aan huis of wordt op jouw verzoek in de afhaalrobot klaar gelegd. Ze hopen hiermee een goede balans te vinden tussen het continueren van de huisartsenzorg enerzijds en het voorkomen van een te snelle ziekteverspreiding anderzijds

Oproep mondkapjes

Ten slotte een oproep aan mensen en bedrijven in Weert en omstreken die beschikken over FFP3 en FFP2 mondkapjes, veiligheidsbrillen en (halter)schorten: Er is in de hele regio een tekort! Als je ze kan missen, doneer ze dan aan jouw zorgverleners in je regio! Als je twijfelt of jouw materiaal geschikt is voor de zorg, neem dan contact op met je huisartspraktijk of mail een foto!