Meer Tech-onderwijs bij Spark Tech Lab

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Dankzij een donatie van twintig Chromebooks kan het Spark Tech Lab in Weert het ontwerpend leren uitbreiden met programmeeronderwijs. Prowise heeft een Chromebook oplaadkar met twintig Chromebooks gesponsord aan het Spark Tech Lab. Hiermee kunnen kinderen aan de slag met programmeren, filmpjes editen en het digitaal uittekenen van ontwerpen.

Het Spark Tech Lab is een techniekatelier voor kinderen en docenten uit het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Schoolgroepen kunnen in het Spark Tech Lab workshops volgen waarbij ze onder andere zagen, boren en timmeren. De volgende stap die het tech lab maakt, is het bieden van programmeeronderwijs. Zowel voor leerkrachten als nascholing als voor hele klassen. Locatiemanager Jack Peeters is erg blij met de sponsoring van Prowise: “Zonder die sponsoring was het ons niet gelukt om voor zo’n grote groepen het huidige aanbod te genereren. We kunnen nu eindelijk volwaardige trainingssessies organiseren voor leerlingen, maar nog veel belangrijker is dat we ook schoolgroepen kunnen gaan begeleiden in het programmeren. Dat is een enorme stap voorwaarts in het lab.”

Voorbereiding op het bedrijfsleven

Een project in het Spark Tech Lab draagt bij aan de ontwikkeling van en het kennismaken met vaardigheden. Kinderen gaan aan de slag met echte casussen van bedrijven. Hierdoor denken ze na over de verschillende taken die voorbij komen in de werkstructuur. Jack: “Er is bijvoorbeeld iemand die heel goed is in timmeren, maar er zijn er ook die goed kunnen programmeren of verkopen. Dat heb je allemaal nodig in een bedrijf. Zo willen we leerlingen kennis laten maken met de verschillende smaken die er zijn in het bedrijfsleven.”

Samenwerking met Prowise

Prowise vindt het belangrijk dat kinderen het onderwijs krijgen dat ze verdienen. “Mooi dat we aan dit regionale initiatief een bijdrage kunnen leveren om de kinderen uit te dagen. Spark Tech Lab is een prachtige plek waar de kinderen uitgedaagd worden om creatief te leren denken door middel van ict en techniek, en met onze Chromebooks kunnen de kinderen gaan leren programmeren!”, aldus Robert van der Velde, Sales Manager Benelux bij Prowise.

Video via Youtube

https://youtu.be/Mhit5A7iR4o

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie