ViaDAL opent zijn deuren

Nederweert – (Foto’s/video) Vrijdag 1 mei opende ViaDAL zijn deuren aan de Burgemeester Hobusstraat 41 in Nederweert.

Een makelaarskantoor mét financieel adviseurs onder één dak. Initiatiefnemers Danny Onckels (Weert), Ard Geven (Nederweert) en Linda Moonen (Ospel) hebben de handen ineengeslagen. Zij gaan vanaf deze plek mensen die zich oriënteren op de woningmarkt bijstaan in aan- en verkoop van een woning en kunnen hen tevens voorzien van financieel advies.

Alle drie hebben ze meer dan ruime ervaring opgedaan in de makelaardij en/of de financiële branche. Het was dan ook dankzij hun werk dat hun paden zich kruisten. Linda en Danny werkten voorheen als collega’s samen bij een makelaarskantoor in Nederweert. Ard daarentegen was jarenlang als hypotheekadviseur werkzaam bij een financieel adviesbureau in Weert.

Van klik tot samenwerking

Via gezamenlijke klanten kwamen de initiatiefnemers jaren geleden met elkaar in contact. Van het een kwam het ander. Ard vertelt: “Het klikte tussen ons en onze gesprekken gingen vaker over waarom het bij makelaarskantoren vaak ontbrak aan financieel advies. In onze ogen een gemiste kans. Want bij het aan- of verkopen van een woning komt altijd het huishoudboekje op tafel. Naast onze persoonlijke drijfveren bleken dit uiteindelijk twee belangrijke redenen om eens te praten over een eventuele samenwerking. En die heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van ViaDAL.”

Met ViaDAL richten ze zich op de woning- en financieel adviesmarkt in Nederweert, Weert en omgeving. Maar wat schuilt er eigenlijk achter die naam? En waarom juist nu, in tijden van corona? Danny vertelt: “Omdat we met ons concept inzetten op het zorgeloos genieten van je ideale woning, kan een klant met ons alle drie te maken krijgen. Vandaar ViaDAL, waarbij DAL een samenstelling is van de eerste letters van onze voornamen. En dat we nu net in tijden van corona daadwerkelijk gaan starten, dat hadden we uiteraard niet voorzien. We hebben ons goed voorbereid om nu toch door te kunnen pakken.”

Openen op gepaste afstand

ViaDAL opende zijn deuren met de stille trom. Een vreemde situatie nu de wereld geteisterd wordt door het coronavirus. Dat wat een moment vol vreugde en enthousiasme had moeten zijn, lijkt het nu meer gepast om de vlag halfstok te hangen. Linda: ‘Hoewel we lang hebben toegewerkt naar dit moment, voelt het niet goed om met de huidige gezondheidscrisis een feestelijke opening te organiseren. Dat stellen we uit tot een volgend moment. Dan zijn vrienden, familie en klanten van harte welkom om met ons het glas te heffen. Met inachtneming van de coronamaatregelen kunnen we toch klanten ontvangen op kantoor, hen thuis of online te woord te staan en bezichtigingen organiseren. Vrijdag 1 mei gaan onze deuren open en we proosten zelf alvast op die bijzondere mijlpaal in deze uitzonderlijke tijd.”

Ga voor meer informatie naar www.viadal.nl of volg ViaDAL op Facebook @ViaDAL.makelaardij.financieeladvies.

Introductievideo via Youtube

https://youtu.be/A11SXCUYfBU