Anti racisme demonstratie in Weert

(Foto’s/video) Net als in veel andere steden heeft ook in Weert vrijdagavond een anti racisme demonstratie plaatsgebonden.

Op het grasveld bij de stadsbrug in Weert hadden zo’n twintig mensen zich verzameld om te demonstreren. Onder hen waren leden van GroenLinks Weert en sympathisanten. De demonstranten riepen leuzen zoals “Silence is not an option”. Ook werden er pamfletten getoond met de teksten “Love rules better” en “Black lives matter”.

De demonstratie gebeurde onder toezicht van de politie en Stadstoezicht. De demonstratie bleef kleinschalig en verliep zonder problemen. De demonstranten kregen steun van voorbijgangers doormiddel van het meeroepen van leuzen of een toeter vanuit de auto.

Aanleiding demonstraties

Net als in Weert wordt in tal van andere steden over de hele wereld gedemonstreerd tegen racisme. Aanleiding is de dood van George Floyd, een Afro-Amerikaanse man. Deze vond plaats in Minneapolis op 25 mei 2020. Floyd stierf nadat een Amerikaanse politieagent met zijn knie meer vele minuten op Floyds nek leunde, terwijl deze geboeid met zijn buik op straat lag. Floyd stierf vervolgens nadat in met de ambulance naar het ziekenhuis was vervoerd.

Video via Youtube

https://youtu.be/Aq5aBCPBf2g

[nggallery id=’9364′]