AED bij Gezondheidshuys

In Gezondheidscentrum het Gezondheidshuys gelegen aan de Oudenakkerstraat kun je veel verschillende zorgverleners vinden, waaronder Apotheek Zuijdgeest, Huisartsenpraktijk Wolters en Janssen en Jouwfysio. Stichting Hartsave Moesel en het Gezondheidshuys hebben afspraken gemaakt om Moesel hartveiliger te maken.

Het Gezondheidshuys heeft haar AED beschikbaar gesteld voor de buurt, zo kan deze buiten de openingstijden ingezet worden bij een reanimatie. Stichting Hartsave Moesel heeft de buitenkast aangeschaft zodat de AED veilig en droog kan worden opgeborgen.

Het Gezondheidshuys is blij dat zij een bijdrage kunnen leveren aan een hartveilige wijk. Stichting Hartsave Moesel is zeer verheugd dat het Gezondheidshuys haar AED beschikbaar stelt. Met deze AED is de gewenste dekking van AED’s binnen de bebouwde kom bijna rond.

Zeven AED’s in de wijk Moesel

Met deze AED erbij zijn er nu zeven AED’s aangemeld in de wijk Moesel bij HartslagNu. Deze zijn dag en nacht beschikbaar in het geval van een reanimatie. Vier hiervan zijn gelegen binnen de bebouwde kom, drie in het buitengebied. Ben je in het bezit van een reanimatiecertificaat? Meld je aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu en draag jouw steentje bij aan een hartveilige wijk.

Burgerhulpverlener

Als burgerhulpverlener kun je worden opgeroepen in geval van een reanimatie bij jou in de buurt. In een straal van 500 meter om het slachtoffer heen krijgen de burgerhulpverleners een oproep om de dichtstbijzijnde AED te halen of om direct naar het slachtoffer te gaan. Je kan bij een oproep ten allen tijden bepalen of je gehoor geeft aan deze oproep, je bent niks verplicht. Kijk op www.hartslagnu.nl voor meer informatie, het laatste nieuws in tijden van corona en om je aan te melden als burgerhulpverlener.

Heb je nog geen reanimatiecertificaat, maar wil je graag een reanimatie- en AED-cursus volgen? Houd onze website of Facebookpagina in de gaten voor nieuwe cursusdata. In verband met het coronavirus gaat Hartsave Moesel naar verwachting in het najaar 2020 nieuwe cursussen aanbieden. www.hartsavemoesel.nl

Overzicht AED’s Moesel

1. Henricus Woutersstraat 16
2. Gilde opleidingen, Drakesteyn 5
3. Buurtcentrum Moesel, Christinelaan 25
4. Het Gezondheidshuys, Oudenakkerstraat 57-63
5. Binnenkort verwacht: Brede School Moesel, Stadhouderslaan 21
6. Saes Weert, Maaseikerweg 162
7. TMF Jobs, Grotehegsteeg 35
8. Fietscafé Hoeve Lieshout, Breijbaan 30