Pastoor Tervoort naar Zuid-Limburg

Algemeen Human interest Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Bisschop Harrie Smeets heeft pastoor Paul Tervoort van Weert-Boshoven benoemd tot de nieuwe pastoor van het cluster Terlinden in het dekenaat Gulpen. Hij volgt daar pastoor René Graat op die afgelopen voorjaar aan corona is overleden. Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt.

Pastoor Tervoort (65) groeide op in Heerlen en woonde lange tijd in Heer. Hij studeerde aan de sociale academie in Sittard en werkte daarna twaalf jaar in een kinderbeschermingsinternaat in Maastricht. In 1989 besloot hij zijn priesterroeping te volgen, waarna hij in 1995 werd gewijd. Daarna werkte hij diverse jaren in parochies in het Aartsbisdom Utrecht. In 2008 keerde Tervoort terug naar Limburg om pastoor te worden van de parochies H. Oda in Boshoven en H. Hiëronymus en Antonius in Laar, allebei in de gemeente Weert.

Hij wordt nu pastoor en moderator van het cluster Terlinden-Margraten. Dat omvat de parochie H. Gerlachus in Banholt, H. Brigida in Noorbeek, H. Franciscus van Assisië in Reijmerstok en H. Margarita in Margraten, alsmede van de parochie H. Barbara in Scheulder zodra deze zich bij de federatie heeft aangesloten. Pastoor Tervoort zal begin september aan zijn nieuwe taak gaan beginnen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie