Schaapskudde trekt veel bekijks

(Foto’s/video) Een beetje vermaak kunnen de mensen wel gebruiken in deze rare coronatijd. En dat was zondag ook te merken op diverse wegen in Weert. Honderden mensen stonden langs de wegen te wachten op de schaapskudde die vandaag door het centrum trok.

Vanuit het IJzeren Man gebied trok een kudden van ruim 200 schapen richting het centrum van Weert. De kudde had bij vertrek wat moeilijkheden om bij elkaar te blijven. Sommige schapen wilden nog even vertoeven bij Dennenoord en de schaapsherder had even een uitdaging om de schapen bij elkaar te houden. Een schaap was nog even blijven ‘plakken’ bij Dennenoord. Deze wordt nadat de rest van de kudden op de plaats van bestemming is opgehaald.

Uiteindelijk trok de stoet via de Kazernelaan en de Louis Regoutstraat naar de Wilhelminasingel om vervolgens via het Bassin naar de nachtweide, bij de turborotonde Eindhovenseweg/Ringbaan-Noord, te lopen.

De komende dagen zullen de schapen bepaalde bermen en percelen binnen de bebouwde kom ‘maaien’. Dat doen ze zo’n 7 dagen, op verschillende locaties. Deze manier van ‘maaien’ is goed voor de natuur én heel leuk om te zien.

Video via Youtube

https://youtu.be/fNioEiozeJA