Bijenhotel VrakkerPlein als dank

(Foto’s) De afgelopen jaren hebben vrijwilligers hard gewerkt aan de ontwikkeling van het VrakkerPlein. Het is inmiddels een mooie plek geworden op Boshoven waar je lekker kan ontspannen.

De Stichting VrakkerPlein heeft de afgelopen jaren medewerking nodig gehad van de gemeente Weert. Zonder deze medewerking had dit burgerinitiatief niet van de grond kunnen komen. De stichting is dan ook erg blij met het resultaat en bood daarom wethouders Geelen en Van den Heuvel een passend cadeau aan als blijk van waardering. Ze kregen vanuit de stichting een bijenhotel aangeboden.

Bij het bouwen op het VrakkerPlein heeft men een aantal stammen overgehouden. In plaats van hier brandhout van te maken wilden ze het duurzaam en milieuvriendelijk gebruiken. Er werden schijven gezaagd en hier gaatjes in geboord waarmee het een ideale plek voor bijen werd.

De vrijwilligers heeft een flink aantal bijenhotels gemaakt. Ze willen deze dan op zoveel mogelijk plaatsen in Weert en omstreken laten ophangen zodat de bijtjes op heel veel plaatsen een nestje kunnen vinden. Dit is vervolgens weer goed voor de biodiversiteit in Weert.

Meer informatie over het VrakkerPlein: https://www.facebook.com/VrakkerPlein/.
[nggallery id=’9391′]