Vrijwilligers maken zelf een hondenravotterrein bij Luuëkerpârk

Hondenspeelplaats in aanbouw

(Foto’s) Een omheind hondenravotterrein is een plek waar honden met hun baasjes veilig kunnen spelen. Begin dit jaar werd door de gemeente Weert in de wijk Boshoven een ravotterrein aangelegd nadat buurtbewoners en de SP hiervoor actie hadden gevoerd.

In de wijk Leuken zijn vrijwilligers zelf aan de slag gegaan. Daar was nog een plekje vrij naast de volkstuintjes bij het Luuëkerpârk. Er werd een houten afrastering met een poort geplaatst. Ook werd het ravotterein voorzien van enkele zitgelegenheden en prullenbakken.

De speelplaats voor honden is nu klaar dankzij het burgerinitiatief. Gisteren werd het terrein voor het eerst in gebruik genomen: https://www.facebook.com/Luu%C3%ABker-Hondenspeelplaats-109902710811778