DaSimone en Wiên Weert zorgen voor nog meer smaak in de Beekstraat

De Beekstraat transformeert steeds meer tot een culinaire straat in de Weerter binnenstad. Ristorante Da Simone heeft haar deuren geopend en binnenkort zal ook Wiên Weert de deuren openen.

Da Simone

Ristorante Da Simone heeft gisteren haar deuren geopend in de Beekstraat. Voorheen was het restaurant gevestigd aan de Korenmarkt. Echter toen de coronacrisis uitbrak bleek dat de ruimte te klein was om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen.

De afgelopen weken werden de handen uit de mouwen gestoken met als resultaat een mooi en gezellig restaurant in de Beekstraat. Voor de Weert-kenners: DaSimone zit in het pand waar vroeger groentewinkel Piwi in was gevestigd. Het pand stond al jaren leeg. Tot nu.

Meer info: https://www.facebook.com/ristorantedasimoneweert/

Wiên Weert

Tegenover restaurant De Liefhebber in Weert zal binnen afzienbare tijd de wijnbar en shop Wiên Weert haar deuren openen. In dit pand zat voorheem brasserie De Corti gevestigd.

Bij Wiên Weert moet je denken aan charcuterie, kazen, oesters, small bites, ontzettend veel goede wijnen en een cool interieur.

Meer info: https://www.facebook.com/wienweert/

De keuze is reuze

Met de komst van de twee nieuwe horecazaken wordt de variëteit in de Beekstraat steeds groter. Overigens voor mens en dier, want de dierensnacks van Dierspecialist Paul Meevis gaan ook als warme broodjes over de toonbank.

Het is maar en welke kan je begint. Je kan er je eigen culinaire tour beginnen. Sushi van Sushi Tokio, babi pangang van de Familie Wong, tapas van Fiesta, borrelhapjes van de Gotcha, delicatessen van Taberna, tapas van De Liefhebber, frietjes van Patatterie Ut Kieetelke, tosti’s van Dikke Mik, spare ribs van De Stadskantien, saté van Happerij en Tapperij de Apostel, een ijsje van Huupkens en koffie van de Kaldi.

En dan heb je in de Verlengde Beekstraat ook nog eens Richard’s Bar en Wine bar by Munten. Smakelijk!