Succesvolle editie Hema IJzeren Man loop

Na onderbreking van drie maanden vanwege de coronamaatregelen ging op 5 juli j.l. de Hema IJzeren Man Volksloop weer van start. Afgelopen zondag 2 augustus was de tweede loop in de nieuwe opzet. Ook weer volgens de regels van de veiligheidsregio Limburg-Noord. Daardoor konden er wel maar 100 lopers deelnemen. 

De lopers kwamen weer van heinde en verre. Uit Zuid-Limburg, Brabant , maar uit België en zelfs uit Duitsland. Een opmerkelijke deelnemer was een Tweede Kamerlid uit Midden Limburg. Hieruit blijkt volgens de organisatie dat de maandelijkse Hema IJzeren Man Volksloop nog altijd populair is.

Groepen

De organisatie en lopers deden er alles aan om aan de 1,5 meter maatregel te voldoen. Er waren drie vakken ingericht waar de lopers zich voor de start zich konden opstellen. De jongste lopers mochten al direct naar de start om 10.00 uur. Daarna mochten de andere lopers in groepen van tussen de 30 en 40 lopers per loopafstand zich bij de start opstellen.

Aanpassing parcours

Ook het parcours was aangepast om hele smalle paden te vermijden en zo iedereen elkaar op 1,5 meter afstand kon passeren. Volgens de organisatie verliep dat perfect en waren er na afloop veel blije gezichten te zien. Het was een prima loop die veel sporters een tijd gemist hadden.

Storing tijdmeting opgelost

Even leek het erop dat er door een storing de elektronische tijdmeting was uitgevallen. Het probleem werd door Jan Bouten kundig opgelost. De uitslagen verschenen later die dag op uitslagen.nl.

Volgende loop

Volgende maand, op zondag 6 september, mogen er weer meer lopers meedoen. Weer alleen door voorinschrijven. Er is dus weer geen na-inschrijving, zo benadrukt de organisatie. Vanaf 8 augustus kun je hier weer voor inschrijven. Deze volksloop wordt gesteund door Hema, Posno Sport, Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren.