Reisadvies voor België aangescherpt

Nederland heeft het reisadvies voor heel België aangepast. Het Nederlandse reisadvies voor België gaat van code ‘geel’ naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

België heeft reeds inreisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. De Belgische overheid raadt reizen naar België sterk af vanuit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Deze Nederlandse provincies hebben van België ‘code rood’ gekregen.

Het Nederlandse reisadvies voor België gaat vanaf vandaag 28 september van ‘geel’ naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Het aantal besmettingen is nog steeds hoog in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de stad Antwerpen, de provincie Luik en de provincie Waals-Brabant.

Na een verblijf in deze gebieden is het advies om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Kom je uit een ander gebied in België? Dan hoef je bij terugkeer in Nederland NIET in quarantaine te gaan.

Meer informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies