Vliegtuigen Belgische ‘fly-by’ over Weert

Op donderdag 17 september 2020 zal op de vliegbasis van Kleine-Brogel de bevelsovergave plaatsvinden tussen de huidige Commandant van de Luchtcomponent, Generaal-majoor Frederik Vansina en zijn opvolger, Generaal-majoor Thierry Dupont.

Ter gelegenheid van deze plechtigheid zal er in de namiddag rond 15.00 uur een ‘fly-by’ plaatsvinden door verschillende vliegtuigen als eerbetoon. Dit kan enige overlast veroorzaken, omdat er verhoogde vliegactiviteit is en met toestellen en formaties die in de omgeving van Weert niet dagelijks te zien zijn.

Bijkomend is het mogelijk dat deze toestellen een niet-standaard route zullen vliegen. Deze vliegactiviteit maakt integraal deel uit van de plechtigheid, zo meldt de gemeente Weert naar aanleiding van een kennisgeving vanuit vliegbasis Kleine-Brogel.