Bakker Vries in de prijzen tijdens vlaaikeuring

Archieffoto - Liefde in de vlaaien van Bakker Vries

Bakker Vries uit Weert behoort tot de drie beste vlaaibakkers van Zuid-Oost Nederland. Tijdens de vlaaikeuring voor voor Limburgse en Zuid-Oost Brabantse bakkers wisten ze de derde plaats te bemachtigen.

De vlaai is Limburgs trots en de lekkerste vlaai haal je bij de bakker. Dat mag iedereen weten. Om te laten zien dat de vlaaien van hoge kwaliteit zijn wordt er elk jaar een prestigieuze vlaaikeuring georganiseerd. Dit jaar was die overigens wel iets anders in verband met de corona-maatregelen.

De Ambachtelijke Bakker kan meedingen naar de titel ‘Beste Ambachtelijk Vlaai’. Deze titel zal toegekend worden aan de bakker die gemiddeld over twee vlaaien de beste score behaald.

De ingezonden vlaaien werden beoordeeld door een geselecteerde professionele jury. De winnaar van dit jaar is Banketbakkerij – Lunchroom in de Kroon uit Roermond. Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek pakte de tweede plaats en Bakker Vries uit Weert pakte de derde plaats.