Bewoners nemen intrek in getransformeerde gymzaal

In maart 2019 werd bij de gemeente Weert een verzoek ingediend om de gymzaal aan de Voorburcht in Weert te transformeren naar een wooncomplex. Eind november is het grote moment daar, de bewoners mogen hun intrek nemen.

Mede dankzij medewerking van de gemeente Weert konden de initiatiefnemers Quattro Bouw Vastgoedadvies en Aannemersbedrijf Haex B.V. snel aan de slag. De afgelopen maanden is de voormalige gymzaal aan De Burcht 100 getransformeerd naar een wooncomplex met 7 appartementen. Daar waar vroeger trefbal werd gespeeld wordt nu uitgerust.

Wethouder Van Eijk kwam vrijdag een kijkje nemen om met eigen ogen te zien wat het resultaat van de transformatie is. In het gebouw zijn 5 één- / tweepersoons appartementen en 2 gezinsappartementen gerealiseerd. Alle appartementen zijn reeds verhuurd en gisteren kregen de eerste bewoners de sleutel.