Motie in Tweede Kamer voor waarborging spoedzorg in Weert

Foto: spoedpost Weert

Afgelopen week werd via een online bijeenkomst de petitie voor de Weerter spoedzorg aangeboden aan de Tweede Kamer. Er waren ruim 13.000 handtekeningen gezet onder de petitie voor behoud van de spoedzorg in Weert.

De minister voor Medische Zorg, Tamara van Ark, heeft een plan gemaakt voor acute zorg in ziekenhuizen. De zogenaamde ‘houtskoolschets acute zorg’ van de minister is een discussiestuk over de nieuwe inrichting en bekostiging van het acute zorglandschap. Het zijn voorstellen over het zoveel mogelijk voorkomen van acute zorg, verbetering van de samenwerking tussen het sociaal en het medisch domein, meer acute zorg thuis en minder loketten voor acute zorg. Wat de minister óók wil is minder spoedeisende hulpen in Nederland met grote gevolgen voor Weert.

De petitie, gestart door Weertenaar Paul Lempens, roept de Tweede Kamer op om de plannen voor het ‘centraliseren’ van de acute zorg af te wijzen.

Motie

SP Kamerleden Van Gerven en Hijink hebben naar aanleiding van de petitie een motie opgesteld waarover de Tweede Kamer dinsdag 19 januari moet stemmen. In deze motie spreekt men uit dat de spoedzorg (spoedeisende hulp en de acute geboortezorg) 24 uur per dag in het St. Jans Gasthuis (SJG) gewaarborgd dient te worden.

De Kamerleden verzoeken de minister dit met de zorgverzekeraars af te spreken.

Bekijk de petitie-aanbieding terug via Youtube: https://youtu.be/pOt8YLjiQdo