DUS Weert en PvdA dienen motie in over betalen met contant geld

Foto via Depositphotos (gena96)

Woensdagavond 22 maart wordt tijdens de raadsvergadering in Weert een motie behandeld van DUS Weert en PvdA omtrent de mogelijkheid om met contant geld te betalen bij diverse Weerter instellingen en organisaties.

Contant betalen niet meer mogelijk

De twee partijen constateren dat de gemeente Weert met tal van instellingen en organisaties een subsidierelatie heeft en dat betalen met contant geld bij sommige van deze instellingen en organisaties niet meer mogelijk is. Daarnaast constateren zij dat er inwoners zijn die om uiteenlopende redenen gebruikmaken van contant geld om te betalen.

Instellingen en organisaties schrappen de mogelijkheid om met contant geld te betalen vaak uit veiligheidsoverwegingen en om kosten te besparen. DUS Weert en de PvdA constateren echter dat er tal van mogelijkheden zijn om contant geld, een wettelijk betaalmiddel, op een veilige manier te innen.

Voorwaarde bij toekennen van subsidie

Om die reden dragen zij het college op om bij het toekennen van subsidie als voorwaarde te stellen dat betalingen met alle wettelijke betaalmiddelen, dus ook met contant geld, mogelijk moeten zijn en blijven, met dien verstande dat de subsidie-ontvangende organisaties vrij zijn in de wijze waarop zij het betalen met contant geld in stand houden. Daarnaast dragen zij het college op betalingen met alle wettelijke betaalmiddelen, inclusief contant geld, aan de balie van de gemeente mogelijk te laten zijn en blijven.

Tijdens de raadsvergadering, die om 19.30 uur start, zal moeten blijken of de raad de motie van DUS Weert en PvdA aanneemt.