Weert krijgt geld van Rijksoverheid voor aanpak verkeersveiligheid

9 reacties

Omdat landelijk gezien de daling van het aantal verkeersslachtoffers is gestagneerd, heeft de minister besloten een investeringsimpuls voor verkeersveiligheid te starten.

Deze investeringsimpuls is een subsidieregeling waarmee o.a. gemeenten 50 procent cofinanciering kunnen ontvangen voor de infrastructurele kosten en uitvoeringskosten van maatregelen die bijdragen aan het verkeersveiliger maken van hun weginfrastructuur.

De gemeenteraad van Weert heeft op 18 december 2019 de nieuwe Mobiliteitsvisie vastgesteld. Momenteel wordt deze visie verder uitgewerkt tot een Mobiliteitsplan inclusief een meerjaren uitvoeringsprogramma. In de uitwerking van de Mobiliteitsvisie naar het Mobiliteitsplan zijn
“verkeersveiligheid” en “lopen en fietsen” twee van de in totaal 5 speerpunten.

Gelet op de reële kans dat de landelijke subsidiepot overvraagt zou worden, heeft het college van B&W in Weert ingezet op realisatie van maatregelen die binnen één jaar uitgevoerd kunnen worden. Hierbij is gekeken naar reeds geplande projecten of door de Raad reeds vastgestelde plannen en reeds geaccordeerde middelen in 2020 en 2021. De Rijksoverheid heeft reeds positief gereageerd op het voorstel vanuit Weert.

Het totale subsidiebedrag bedraagt € 1.277.695 exclusief BTW.

Voorbeelden van projecten

  • Kruispuntplateaus binnen 30 km/h zones en 60 km/h zones
  • Versterken kommaatregel bij een 30 km/h zone en 60 km/h zones
  • Drempels binnen 60 km/h zones t.b.v. veiligheid langzaam verkeer
  • Vergroten verkeersveiligheid op diverse wijkontsluitingswegen
  • Verbreden van fietspaden / fietsstroken

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties