Uitslaande brand bij loods aan Roermondseweg

112 Algemeen Plaats een reactie 1 min. leestijd

De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag rond 13.30 uur gealarmeerd voor een brand in een loods aan de Roermondseweg in Weert.

De brand woedde bij een loods met (houten) aanbouw bij de parkeerplaats achter restaurant De Tos. Het vuur greep snel om zich heen en dreigde over te slaan naar een gastank en chalet. De Roermondseweg werd door de politie afgesloten voor het verkeer.

In de loods stonden diverse werkmaterialen en voertuigen opgeslagen. De mensen die aanwezig waren wisten een auto uit de loods de redden. Intussen arriveerde de brandweer en er werd vanuit de meldkamer opgeschaald naar ‘middel brand’ zodat er een extra tankautospuit ter plaatse kwam. Ook werden er een ladderwagen en waterwagen ingezet om de brand te bestrijden.

In eerste instantie werd gevreesd dat er ook asbest vrij kwam, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. De brand is inmiddels onder controle. De betrokken die bij uitbreken van de brand aanwezig waren zijn ongedeerd, maar flink geschrokken.

De brandweer is nog bezig met nabluswerkzaamheden. De weg is inmiddels vrijgegeven voor het verkeer. De oorzaak van de brand is (nog) niet bekend.

Video via Youtube: https://youtu.be/1nvHI9rOgJY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie