Reactie kerkbestuur op bezwaarschrift sluiting St. Josephkerk

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Het is goed om te merken dat de voorgenomen sluiting van de St. Josephkerk veel mensen bezig houdt. Uit het bezwaarschrift blijkt dat er nog altijd een grote betrokkenheid is bij de parochie en het kerkelijke leven. Daarvoor het kerkbestuur Weert-zuidoost alleen maar haar welgemeende waardering uitspreken.

Het kerkbestuur kan onmogelijk alle 200 ondertekenaars persoonlijk berichten, daarom willen ze via deze weg reageren op de bezwaren. Het is een reactie op het bezwaarschift tegen de sluiting van de St. Josephkerk en het artikel hierover in Dagblad de Limburger van 27 januari 2021.

Het artikel in de Limburger schetst de geschiedenis rondom het rijks beschermde monument de St Josephkerk tot nu toe. De verdere ontwikkelingen liggen in handen van de koper Gerobas BV en de gemeente Weert. Inhoudelijk kan het kerkbestuur nog niet reageren op het bezwaarschrift. Dat komt omdat het decreet van de bisschop nog niet is ondertekend. Formeel is bezwaar pas mogelijk als dit gebeurd is.

Voorlopig wijzigt er niets en blijven de H. Missen in de St. Josephkerk zondags om 10.00 uur gehandhaafd, evenals uitvaarten. Zeker in de huidige anderhalve meter samenleving maken ze dankbaar gebruik van de ruimte die ze in deze kerk hebben.

Bij vragen kun je via het parochiekantoor https://parochiesweertzuidoost.nl/contact contact opnemen met een van de leden van het kerkbestuur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie