Weer grote brand in monumentale boerderij Pannenhof Beegden

Beegden – De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 4.15 uur gealarmeerd voor een grote brand aan de Pannenhof in Beegden. Het betrof hetzelfde pand waar in augustus 2020 ook al een grote brand woedde.

De brandweer van o.a. Heythuysen, Ittervoort, Roermond, Nederweert, Weert en Wessem werden gealarmeerd om de brand te bestrijden. Omdat de muren instabiel waren moest de brandweer het vuur van buitenaf bestrijden.

Bij het incident raakte niemand gewond. De brandweer is nog even bezig met (na)bluswerkzaamheden. Het pand maakt onderdeel uit van een Rijksmonument uit het jaar 1854. Het pand stond al jaren leeg en heeft volgens de woordvoerder van de brandweer nu drie keer in brand gestaan.

Update

De rookontwikkeling die ontstond waaide steeds meer, door draaiende windrichting, naar de kern van Beegden. De brandweer verrichtte op diverse plekken metingen die informatie gaven over de rook. Er werd een NL-alert uitgezonden voor de omgeving met het advies ramen en deuren te sluiten, binnen te blijven en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/e7ogXCa0c1w