Inzittenden auto en verkeersregelaar krijgen ruzie op Roermondseweg

Update 2 – Op de Roermondseweg is maandagmiddag een ruzie ontstaan tussen een verkeersregelaar en inzittenden van een personenauto.

Het conflict ontstond toen er op de Roermondseweg snoeiwerkzaamheden plaatsvonden. Door nog onduidelijke reden kregen inzittenden van een personenauto en een verkeersregelaar ruzie met elkaar.

Medewerkers van een ambulance die toevallig passeerde waarschuwden de politie. De politie kwam vervolgens met meerdere eenheden ter plaatse om de conflictsituatie te beëindigen. Na de inzet van de politie zijn de inzittenden van de auto vertrokken en kon de weg weer worden vrijgegeven. De verkeersregelaar was zichtbaar aangeslagen door het incident en is met zijn voertuig naar de Ringbaan-Oost gereden om daar het incident verder af te handelen.

Ten gevolge van het conflict ontstond er verkeershinder met een file tot aan de rotonde bij de Jan Linders supermarkt aan de Onzelievevrouwestraat.

Update 18.16u

Een van de betrokken partijen reageert als volgt: De verkeersregelaar was niet bezig met het regelen van het verkeer, maar reed net als de andere weggebruikers op de Roermondseweg. Hij hoorde niet bij de mensen die bezig waren met werkzaamheden. Volgens de betrokkenen heeft de verkeersregelaar de auto zonder bevoegdheid tot twee keer toe klem gereden.

Update 2:

Getuigen melden aan WdG dat de verkeersregelaar wel degelijk bezig was met het begeleiden van het verkeer. De politie moet naar aanleiding van de aangiftes het nader onderzoeken. De reden blijft vooralsnog onduidelijk.

Bekijk een video via: https://youtu.be/WklxXPKPp6A