Vera van Pol naar Olympische Spelen in Tokio

Huldiging van Vera van Pol in 2016

Bondscoach Bram van Bokhoven van de Nederlandse turners maakte vandaag bekend welke Nederlandse turnsters TeamNL mogen vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Onder hen is Vera van Pol uit Tungelroy.

Technisch Directeur Mark Meijer heeft de teamoverdracht van de bondscoach overgenomen en het damesteam aangewezen en voorgedragen aan NOC*NSF.

Tijdens de wereldkampioenschappen turnen in 2019 kwalificeerde Nederland zich al voor deelname met een damesteam in Tokio. De voordracht van het damesteam is als volgt: Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Lieke Wevers en Sanne Wevers.

In 2016 wist Vera van Pol een verdienstelijke 7e plaats te halen tijdens de landenfinale meerkamp tijdens de Olympische Spelen in Rio.