Leerlingen Het Dal bouwen samen met Joost een insectenhotel

Ondanks de regen waren kinderen van groep 6 van basisschool Het Dal druk bezig met het in elkaar zetten van het insectenhotel op het plantsoen Hendrikkehofstraat in Weert.

De bewoners aan het plantsoen wilden graag een insectenhotel. Via kartrekker Leo Janssen kwamen ze uit bij Joost Bukkems van Grond Coaching en Begeleiding uit. Joost begeleidt jongeren vanuit school. Hij biedt ze een prikkelende en uitdagende plek waar ze persoonlijke aandacht en begeleiding krijgen.

De kinderen hebben een half jaar aan het insectenhotel gewerkt. Eerst het frame gemaakt en vervolgens alle andere elementen eraan toegevoegd. Op het dak komen dakpannen van de binnenkort af te breken St. Jozefschool in Altweerterheide te liggen.

Vandaag viel alles op zijn plek. Alle spullen werden naar het plantsoen gebracht en ter plekke in elkaar gezet. “Het was heel leuk om te doen. We hebben nu iets ‘echts’ gemaakt. Iets dat wordt gebruikt en wat mensen kunnen zien”, aldus een van de kinderen.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst