Een fiets, laptop of even sporten is niet voor ieder kind vanzelfsprekend

Foto ter illustratie

De scholen zijn weer begonnen. Alles lijkt vanzelfsprekend zoals een fiets om naar school te gaan, een laptop kopen op sporten. Vergis je niet! Dat kan niet iedereen.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Zij kunnen om financiële redenen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. De Stichting Leergeld Weert, Nederweert en Cranendonck helpt de ouders van deze kinderen zodat zij toch mee kunnen doen aan activiteiten op school en daarbuiten.

Elk jaar honderden kinderen

Zo’n 750 tot 800 kinderen worden jaarlijks door de stichting geholpen. “Daar doen we ons best voor zodat ze naar school kunnen gaan, dat ze kunnen sporten en dat ze ook cultuur kunnen beleven”, aldus voorzitter Mick Waulthers. Hulp wordt bijvoorbeeld geboden in de vorm van het leveren van een fiets, zodat een kind naar school kan. Maar ook ouders die geen laptop kunnen betalen kunnen worden geholpen. De Stichting Leergeld kan ook iets betekenen als ouders de contributie van een sportclub niet kunnen betalen, of als hun kind op muziekles wil maar daar geen geld voor is.

200.000 euro aan hulp

Op jaarbasis wordt ter waarde van zo’n 200.000 euro aan hulp geboden in de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck. De financiële middelen om minder kapitaalkrachtige mensen te helpen krijgt de stichting van onder andere de overheid. Daarnaast wordt zij gesteund door bedrijven die in de vorm van geld, maar ook sponsoring van goederen, hun steentje bijdragen.

Niet iedereen komt in aanmerking voor hulp van de Stichting Leergeld. “We hebben concrete voorwaarden op onze website beschreven”, zo zegt voorzitter Waulthers. Daar is te lezen dat alleen kinderen van 4 tot 18 jaar in aanmerking komen voor hulp als de ouders een lager besteedbaar inkomen hebben dan 120% van het bijstandsniveau. “… maar we kunnen ook maatwerk leveren, daar waar het gaat om ouders die geen of te weinig inkomen hebben … die kunnen met ons in gesprek gaan over de hulpvraag die ze hebben”, zo vult de stichtingsvoorzitter aan. In de onderstaande video vertelt hij er meer over.

Meer informatie over de stichting Leergeld Weert, Nederweert en Cranendonck is te vinden op www.leergeld.nl/weert.

Bekijk een video: https://youtu.be/EJ4rOKyXXoI