Jubileum kantonnale schuttersbond wordt zaterdag ingeluid

In de Weerter Sint Martinustoren hangt een grote klok (toon Dis 1) met als opschrift: “Toen de Weerter schuttersbond zich opmaakte voor de viering van haar 100-jarig bestaan heeft haar beschermheer E.S. Raatjes uit Soest (deze klok) aan Weert gewijd.”

In 1996, 25 jaar geleden, werd deze klok met enkele andere klokken in de Weerter toren gehesen. Daarmee kreeg Weert een volledige beiaard.

Het is daarom niet verwonderlijk dat beiaardier Frank Steijns speciaal voor het 125-jarig bestaansfeest van de kantonnale schuttersbond Eendracht Maakt Macht Weert e.o. een beiaardconcert geeft. Aanstaande zaterdag 16 oktober tussen 15.00 tot 15.45 uur zal de stadsbeiaardier een selectie van bekende schuttersliederen uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland ten gehore brengen. 

Hiermee wordt de feestdag van de jarige Weerter schuttersbond, de oudste en grootste schuttersbond in de beide Limburgen, plechtig ingeluid.