Van Hornepenning voor Tjeu Snoek

Tijdens het Oranjeconcert van de Stedelijke Harmonie Sint Antonius kreeg Tjeu Snoek op zondag 24 oktober 2021 van burgemeester Raymond Vlecken de Van Hornepenning.

Deze penning wordt als blijk van waardering en erkentelijkheid toegekend aan hen die zich in maatschappelijke, culturele of anderszins verdienstelijk gemaakt hebben voor de gemeente Weert of haar inwoners.

Bloeiende vereniging

De heer Snoek begon in 1987 als dirigent van de Stedelijke Harmonie Sint Antonius. Binnen een paar jaar kreeg hij het klaar om van ‘de Stedelijke’ weer een bloeiende vereniging te maken die met zeer grote regelmaat allerlei activiteiten in Weert opluistert.

Hij gaat uitdagingen niet uit de weg, maar kent ook de grenzen van de muzikanten. Plezier in het verenigingsleven én in de muziek, staan bij hem hoog in het vaandel. Hij weet de leden te stimuleren en te motiveren en hij zorgt voor de nodige muzikale uitdagingen.

Enthousiasme en muzikale leiding

Zijn enthousiasme komt altijd tot uiting bij de traditionele nieuwjaarsconcerten en bij de Oranjeconcerten. Hij weet met zijn humorvolle presentaties een ontspannen sfeer te creëren. Tijdens carnaval geeft hij op kolderieke wijze leiding aan de gezamenlijke joekskapellen op dinsdag.

Er kan altijd een beroep worden gedaan op zijn muzikaal-organisatorische talenten. Zoals de muzikale leiding van het orkest bij de Koninginnedag viering in 2011, de promsconcerten van de Rogstaekers, het optreden van VIDO op Bospop, de uitreiking van de Gulden Humor en de viering van Weert 600.

Bekijk een video: https://youtu.be/nRS4Sq2yHcU