Nieuwe fiets- en voetgangersbrug is open; wijkraden zijn blij

Vandaag is de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Ringbaan-Noord opengesteld. Er zou een officiele opening plaatsvinden, maar deze is vanwege de corona-situatie uitgesteld naar een later moment. De wijkraden van Molenakker en Laarveld / Hushoven zijn blij met de nieuwe verbinding. In de onderstaande video vertellen ze waarom.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een veilige verbinding te realiseren tussen de nieuwbouwwijk Laarveld en Molenakker. Met deze ongelijkvloerse verbinding is het voor het langzame verkeer een heel stuk veiliger geworden om de drukke Ringbaan-Noord over te steken.

Reacties wijkraden

Rob Conemans van de Wijkraad Molenakker: “Het is een mooie verbinding. De wijkraad heeft veiligheid altijd gepromoot. Dat is mede door de brug gelukt. Schoolgaande kinderen hoeven de vierbaanse oversteek bij de turborotonde niet meer te gebruiken”.

Maarten Scholts van de Wijkraad Laarveld / Hushoven: “Het is heel fijn dat we nu een nieuwe verbinding hebben tussen onze mooie wijk en het centrum en Molenakker. De nieuwe brug geeft een veel meer verkeersveilige manier om het langzame verkeer aan de overkant van de Ringbaan te krijgen”.

Bouwproces

In mei van dit jaar werd gestart met de aanleg van de brug. Op 30 oktober kon de brug op z’n plek worden gelegd. Dit gebeurde onder grote belangstelling. Vervolgens vonden de afrondende werkzaamheden plaats. Er werden o.a. vangrails en lantaarnpalen geplaatst. Ook de brug zelf werd voorzien van verlichting en werd er een nieuwe asfaltlaag neergelegd.

Volgens planning

Vandaag is het grote moment daar en kan de brug worden gebruikt door fietsers en voetgangers. De werkzaamheden waren gepland tot medio november 2021, dus het project is dus volgens planning verlopen. In de loop van volgend jaar wordt het groen nog aangeplant.

Bekijk de video via: https://youtu.be/Iue2WPh5bCc