Vergroening Oelemarkt van start

Algemeen Weert 3 reacties 1 min. leestijd

Op maandag 6 december wordt gestart met de aanplanting van drie bomen op de Oelemarkt. Ook worden enkele gevels op de Oelemarkt binnenkort “groen gemaakt”.

Plein met beleving

In navolging van de Nieuwe Markt worden op de Oelemarkt een aantal bomen geplant. Bij aanplant hebben de bomen al een flinke stamomvang. Twee bomen worden in een plantvak geplaatst, waarin ook planten en bloemen worden aangebracht. De locatie van de bomen is samen met de ondernemers gekozen. Tevens wordt er tegen enkele panden op de Oelemarkt gevelgroen aangebracht.

Vergroening

De aanplant van de bomen in de binnenstad is belangrijk voor de leefbaarheid. Ze verkoelen de omgeving, produceren zuurstof, vangen fijnstof af en slaan CO2 op. De bomen geven de Oelemarkt ook meer sfeer. Het rooster in het verhoogde plantvak van de bestaande boom op de Oelemarkt wordt verwijderd en hierin worden eveneens planten en bloemen aangebracht. Op deze manier wordt het plein zoveel mogelijk verfraaid door vergroening.

Duur van de werkzaamheden

De werkzaamheden duren tot 23 december aanstaande.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties