Vlaai op laatste dag archeologisch onderzoek bij stadspark

Vandaag is het de laatste dag dat archeologen van BAAC (Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie) onderzoek doen in de voormalige tussengracht van kasteel Nijenborgh aan de Biest. Wethouder Van den Heuvel verraste de archeologen met een echte Weerter vlaai.

De afgelopen weken is een stukje van de voormalige tussengracht onderzocht om zodoende meer te weten te komen over de historie van Weert. Deze gracht, die in het verleden mogelijk wel 35 meter breed was, lag tussen het kasteel (hoofdburcht) en de voorburcht dat in de 15e eeuw was gebouwd.

De verwachting was dat archeologen een houten brug zouden aantreffen, maar tot grote verrassing van velen bleek het een brug van mergelsteen te zijn. Daarnaast zijn er tal van andere voorwerpen aangetroffen die meer vertellen over de geschiedenis. Het gaat om o.a. munten, bijlen, een kanonskogel en tal van andere gebruiksvoorwerpen.

Wethouder Van de Heuvel is blij dat het onderzoek zoveel informatie heeft opgeleverd. Als blijk van waardering kregen de archeologen een vlaai aangeboden als zoete herinnering aan Weert.

Na volgende week wordt het gegraven gat weer gedicht en kan de verdere inrichting van het vernieuwde stadspark worden uitgevoerd.

Wil je meer weten? Meld je dan nog snel aan voor een wandeling met de stadsgidsen. Je hebt nog t/m zondag de mogelijkheid.