Hoe kwam de samenwerking tussen Heerschap en Albert Heijn tot stand?

Een vijftal Jumbo’s in Weert, Nederweert en Heythuysen wordt de komende weken getransformeerd tot Albert Heijn-winkels. De ombouw van zo’n groot aantal in zo’n korte tijd komt volgens directeur Stan Heerschap in Nederland niet vaak voor. Ook voor zijn Bakkerij Heerschap in Nederweert heeft de deal met het Zaandamse Albert Heijn grote gevolgen.

Ontstaan samenwerking

De samenwerking tussen de Heerschap Groep, waar de winkels en de bakkerij onder vallen, kwam tot stand doordat mensen van Albert Heijn zonder medeweten van Heerschap producten van de bakkerij hadden geanalyseerd. Heerschap: “Die hebben allerlei bakkerijproducten van ons beoordeeld. Ze waren zo enthousiast dat ze ons gevraagd hebben om samen in gesprek te gaan”.

Het gevolg van de onderhandelingen is dat Bakkerij Heerschap streekproducten gaat maken voor Albert Heijn-winkels in Limburg en een deel van Brabant. In verschillende regio’s in Nederland verkoopt het Zaanse bedrijf specialiteiten uit de streek. Dat gebeurt onder het label Streeckgenoten. De bakkerij gaat haar vlaaien in het Zuiden uitrollen. Bakkerij Heerschap mag in Nederweert ook een aantal Albert Heijn-broodsoorten gaan maken. “Daar hebben we een licentie voor. Dat betekent dat je aan hele hoge kwaliteitsnormen en hygiënenormen moet voldoen. Dat is ons bedrijf wel toevertrouwd”, zo vertelt Stan Heerschap vol trots.

Geen harde eis

De samenwerking tussen Albert Heijn en Bakkerij Heerschap leidde niet automatisch tot de transformatie van ook de vijf winkels. “Van het een kwam het ander … Dat was geen harde eis. We hebben er samen in goed overleg voor gekozen”, zo zegt Heerschap. De directeur ziet een flink aantal voordelen voor de klanten: “zoals bijvoorbeeld bonusaanbiedingen, we zijn toch Nederlanders. We zijn gewend ‘actie’ te kopen“.

Veranderingen

De transformatie van geel naar blauw zal volgens Stan Heerschap zeker niet onopgemerkt aan de klanten voorbij gaan. “Jumbo gaat van de gevel af en er komt Albert Heijn voor terug. Er komt een heel andere formule terug, Jumbo-klanten gaan terug komen in een winkel die groter is geworden”. Ook blijft een aantal dingen onveranderd: “Bijvoorbeeld ons eigen team blijft ons eigen team. Onze service, zoals we dat nu altijd gewend waren, blijft gewoon zoals het is”.

Opening eerste winkel

Aanstaande dinsdag 25 januari om 16.00 uur opent de eerste van Jumbo naar Albert Heijn-omgebouwde winkel haar deuren. De vestiging Albert Heijn Heerschap Moesel is de eerste van de vijf.

Bekijk de video: https://youtu.be/tvrrN0UAZHA