Onderhoud en vergroening Frankenstraat op Leuken

Het wegdek van de Frankenstraat is in slechte staat. Daarom gaat de gemeente Weert de gehele asfaltverharding vervangen. De gemeente grijpt dit moment aan om meerdere aspecten in de Frankenstraat aan te pakken, waaronder vergroening.

Beplanting en enkele bomen

Naast het aanpakken van de asfaltconstructie worden de huidige rioolaansluitingen bestaande uit gres vervangen door pvc buizen. Aangezien de hele verharding verwijderd moet worden, geeft dit de mogelijkheid om de indeling van de trottoirs te wijzigen. Hierbij willen we meer ruimte creëren voor beplanting en enkele bomen.

Keuze van bewoners

Voor de vergroening zijn twee ontwerpen gemaakt waar bewoners van de Frankenstraat uit konden kiezen. Er is gekozen voor een ontwerp waarbij een verschuiving in de rijbaan komt en aan beide zijden van de weg groen komt.