Tenminste negen autoruiten beschoten in Neeritter en Ittervoort

Neeritter / Ittervoort – In de gemeente Leudal hebben ze te maken met vandalisme dat de afgelopen periode flink is toegenomen. Gisteren verscheen er nog een bericht dat er in Grathem autoruiten waren gesneuveld en er grind vanaf een viaduct in Ell was gegooid.

Afgelopen avond / nacht was het opnieuw raak in Leudal. Ditmaal in Neeritter en Ittervoort. Opnieuw waren er autoruiten gesneuveld. Volgens dorpsbewoners gaat het om tenminste negen autoruiten.

De meeste voertuigen werden vernield in de Driessensstraat in Neeritter. Ook in de Kortmanstraat in Ittervoort sneuvelde een autoruit. Mogelijk zijn er nog veel meer voertuigen vernield. De inwoners van de dorpen in Leudal zijn boos en zitten vol onbegrip over deze vernielingen.

De vernielingen zijn vermoedelijk veroorzaakt door het gebruik van een luchtdruk / gasdruk pistool, aldus de wijkagenten van de politie.

Doe geen aangifte via internet, maar bel!

De politie is bezig met een onderzoek en doet via social media de oproep aan getuigen en slachtoffers om zich te melden. Men vraagt om zoveel mogelijk informatie te geven en de politie te bellen en niet via internet aangifte te doen. Zo houd men grip op de zaak en kan men zo snel mogelijk handelen.

De politie vraagt om de volgende gegevens bij de hand te houden:

  •  Waar stond de auto exact geparkeerd;
  • In welke richting stond de auto geparkeerd;
  • Vermoedelijke pleegtijd vernieling;
  • Omschrijving van de schade;
  • Vermelden van eventuele camerabeelden of getuige.