Gemeenteraadsverkiezingen: de eerste stemmen zijn al geteld

Vandaag wordt beslist hoe het politieke landschap in Weert de komende vier jaar eruit komt te zien. Maandag en dinsdag waren er al stembureau’s geopend, maar vandaag is de grote dag.

In alle vroegte vanochtend gingen de mensen al op pad om de stembureau’s te bemannen en natuurlijk om te stemmen. Loek Vleeshouwers was bij stembureau Keenter Hart vandaag de eerste die zijn stemrecht verzilverde.

Voordat een stembureau open gaat komt de voorzitter van dit stembureau een belangrijke koffer ophalen bij het stadhuis. Benieuwd wat er in deze stemkoffer zit? Je ziet het in deze video.

Eerste stemmen zijn geteld

Inmiddels zijn ook al de eerste stemmen geteld. Het gaat om de stemmen die op maandag en dinsdag zijn uitgebracht. De uitslag blijft overigens nog geheim. Het mas namelijk de verkiezingen niet beïnvloeden. Een reportage kun je via onderstaande link bekijken.

Liveblog

Via een liveblog houden we je op de hoogte van alle gebeurtenissen rondom de gemeenteraadsverkiezingen in Weert. Klik op deze link om de liveblog te volgen. Vanavond kun je via deze link ook de verkiezingsavond volgen. Zodra er uitslagen te melden zijn zullen we dat via de liveblog melden.

Bekijk de video van de eerste telling: https://youtu.be/-G7iVQTgXBM