Gratis zelftests voor alle volwassen inwoners van Weert

Foto ter illustratie - Corona zelftest

Vanaf maandag 14 maart kan iedere volwassen inwoner van de gemeente Weert gratis coronazelftests ophalen bij de gemeente. Deze zelftests worden verstrekt door de landelijke overheid.

Iedere inwoner kan vijf zelftests ophalen bij het stadhuis of de dependance Burgerzaken in Stramproy. Dit kan van 14 maart tot en met 8 april 2022 binnen de reguliere openingstijden van het stadhuis of de dependance.

Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepelen, blijft de Rijksoverheid adviseren om te testen. Bijvoorbeeld bij klachten of wanneer je veel andere mensen ziet. Inwoners met een laag inkomen kunnen hierbij financiële drempels ervaren. De landelijke overheid verstrekt daarom gratis zelftests voor mensen met een laag inkomen.

Daarnaast ligt de vaccinatiegraad in Weert gemiddeld lager dan in andere steden en zijn de besmettingscijfers gemiddeld hoger dan in andere steden. Daarom krijgt Weert extra zelftests, zodat niet alleen inwoners met een laag inkomen, maar alle inwoners de gratis zelftests kunnen ophalen. Voor inwoners met een laag inkomen worden de zelftests ook op andere manieren beschikbaar gesteld. Iedere inwoner kan zelf besluiten om hier wel of geen gebruik van te maken.

U kunt de tests ophalen in het stadhuis (Wilhelminasingel 101) of de dependance Burgerzaken (Mariastraat 1) in Stramproy.