Stroom aan hulpgoederen uit Weert voor aardbevingsslachtoffers

De ernstig zware gevolgen van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië hebben de inwoners en ondernemers in Weert ook niet onberoerd gelaten. Er komen steeds meer hulpinitiatieven op gang.

Snowboots

Zo doneerde Henkelman Footwear uit Weert een vrachtwagen vol aan warm schoeisel. Het gaat om maar liefst 7000 paar snowboots voor mannen, vrouwen en kinderen. Deze donatie maakt onderdeel uit van een groter geheel. Nog vier andere bedrijven in Nederland sturen samen met Henkelman in totaal vijf trailers vol aan hulpgoederen per boot naar het zuidoosten van Turkije.

Inzamelingsactie

Maar ook aan de Bocholterweg 15A is het sinds vandaag een komen en gaan van mensen die hulpgoederen komen brengen. Deze inzamelingsactie kwam op gang na een oproep van de Osman Gazi Moskee in Weert. Deze oproep werd ondersteund door burgemeester Vlecken.

Warme kleding zoals winterjassen, stevig schoeisel, truien, handschoenen, mutsen en sjaals – er is veel van nodig. Zowel voor jong als oud, zowel voor mannen als vrouwen. Daarnaast is er ook een gebrek aan onder andere luiers, babykleding en -voeding, maandverband, verzorgingsproducten zoals tandenborstels en shampoo, dekens, slaapzakken, tenten, gasflessen, kachels, zaklampen en powerbanks.

De inzamelingsactie zal tot en met maandag 13 februari 2023, 15.00 uur duren. De tijdstippen dat er mensen aanwezig zullen zijn op het inzamelingspunt, is dagelijks van 11.00 tot en met 19.00 uur. Er zullen dan vrijwilligers aanwezig zijn om de spullen in ontvangst te nemen. Het adres is Bocholterweg 15A te Weert.

Doneeractie

Wil je liever een financiële bijdrage leveren, dan kan dat via bankrekeningnummer NL63RABO 0156974312 ten name van Stichting Turkse Moskee Osman Gazi in Weert.