Lex Uiting zoekt jong talent als voorprogramma clubtour

Plaats een reactie

Tijdens de debuut clubtour van Lex Uiting is de zanger opzoek naar jonge Limburgse muzikanten die het voorprogramma kunnen verzorgen in de verschillende poppodia.

De ‘Gans Veur Gaon’-clubtour start in Venlo op 25 en 26 maart in Grenswerk, daarna gaat de band naar de ECI Cultuur Fabriek in Roermond (9/4), de Muziekgieterij in Maastricht op 16/4, en tot slot naar de Bosuil in Weert op 8 mei van dit jaar.

Lex: “Ben jij die jonge muzikant die met gitaar of piano een paar liedje kan spelen, covers of eigen werk, dan daag ik je uit om je aan te melden via mijn social mediakanalen of via [email protected]. Je mag optreden in dialect, in ’t ABN of welke andere wereldtaal dan ook. Ik ben razend benieuwd naar het nieuwe jonge muzikale talent uit Limburg dat straks voor een volle zaal hun kunsten gaan vertonen!”

Voor de verschillende optredens zoekt Lex steeds een ander voorprogramma. Zo maak je dus in elke stad weer opnieuw kans om te komen optreden.

Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour speelt Lex natuurlijk z’n eigen hits, zoals Gans Veur Gaon, Wachte, Vanaaf Vandaag en Nao ’t Zuuje. Ook brengt hij een ode aan de tofste popliedjes uit Limburg. Een feest der herkenning, mét meezinggarantie.

Het afgelopen jaar heeft de zanger ook hard gewerkt aan nieuw repertoire. Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour krijgen de bezoekers exclusief de primeur van ’n handjevol gloednieuwe dialect popsongs.

Na de kickoff van Lex z’n solocarrière tijdens het festival Zomerparkfeest in 2019 (waar 20.000 mensen op afkwamen) volgden grote liveshows tijdens het Rowwen Hèze Slotconcert en op 11 november in ’t Mecc in Maastricht. In 2020 speelde hij een stijf uitverkochte theatertour in 6 Limburgse steden.

Al 3 jaar staat de iTunes nummer 1-hit ‘Nao ’t Zuuje’ in de NPO Radio 2 Top2000. Afgelopen jaar op nummer 388. En 3 jaar op rij werd het liedje door het Limburgse publiek gekozen als ‘beste Limburgse liedje allertijden’ in de L1mbo Top 100 van L1 radio. In het dagelijks leven werkt Lex als presentator bij RTL4 en onlangs bracht hij voor BNNVARA de podcast ‘de Tumor Tapes’ uit, die ruim een maand op de hoogste positie in de Spotify Podcast Top 100 stond.

Bekijk een video: https://youtu.be/UuTule4e4Qg

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie