Tupeloboom en Iep goed voor mensen, vogels en insecten

Op de locatie in de Langstraat waar jarenlang een kastanjeboom stond, zijn vandaag twee nieuwe bomen geplant. Wethouder Van den Heuvel was aanwezig om de Tupeloboom en Iep te planten.

De keuze voor deze twee bomen kwam tot stand in samenwerking met de inwoners van Weert. Ruim 650 mensen gaven hun keuze door aan de gemeente Weert. Een van de stemmers kreeg vandaag een bramenstruik overhandigd uit handen van de wethouder.

Naast de bomen is ook een waterinfiltratiesysteem aangebracht. Het hemelwater van nabije daken wordt zo bij de nieuwe bomen gebracht, zodat deze voldoende water krijgen.

Over enige tijd worden ook bloeiende planten rondom de bomen aangebracht. Hiermee wordt de binnenstad van Weert weer wat groener en gezelliger. Dat moet zowel mens en dier verblijden.

Over de bomen

De Tupeloboom (Nyssa sylvatica) is een boom met een leerachtig blad, een opvallende oranje-rode herfstkleur met onopvallende bloemen en vruchten. Vogels en insecten voelen zich thuis in deze boom.

De Iep (Ulmus ‘Lobel’) kenmerkt zich door een geel/bruine herfstkleur, met lichtgroene bloemen en vruchten in een trosje. Het is een boom voor vogels, bijen en vlinders.

Bekijk de video: https://youtu.be/Y11m-b_naFU