17 bekeuringen uitgeschreven tijdens controles in Leudal

Leudal – De politie controleerde gisteren op een tweetal locaties in de gemeente Leudal. Eén van die locaties was op de N280 tussen Roermond en Weert bij het AZC in Baexem. In totaal werden er 86 voertuigen gecontroleerd.

“Haastige spoed, is zelden goed”, aldus de wijkagenten van Leudal via Instagram. Ze laten weten dat er in totaal 17 bekeuringen zijn uitgeschreven en dat er zeven weggebruikers een waarschuwing hebben gekregen.

De uitgeschreven bekeuringen waren voor:

– 4 keer rijden zonder rijbewijs;
– 1 keer kale band;
– 1 keer geen ruitenwisser vloeistof aanwezig;
– 2 keer kapot dimlicht;
– 1 keer kapot stadslicht;
– 4 keer niet dragen van een gordel;
– 2 keer mobiele telefoon vasthouden;

Daarnaast voldeden twee bestuurders niet aan het gegeven stopteken en konden na een korte achtervolging alsnog staande worden gehouden. Beide bestuurders werden voorzien van een verbaal negeren stopteken.

Ruitenwisser vloeistof

Je hoort het niet vaak, een boete als je geen ruitenwisser vloeistof in de auto hebt. In Nederland kun je een bekeuring krijgen als de ruitenwisserinstallatie niet naar behoren functioneert. De boete voor een ‘Ondeugdelijke ruitensproeier’ bedraagt volgens het Openbaar Ministerie 150 euro (excl administratiekosten).