Theo Henkelman Footwear doneert opnieuw duizenden schoenen

Een vrachtwagen met 8000 paar schoenen is op weg naar Oekraïne. Het schoeisel is door Theo Henkelman Footwear uit Weert beschikbaar gesteld. Ron van Heur Transport uit Kelpen-Oler brengt de vracht naar het in oorlog zijnde land. Als het goed is komen de schoenen aanstaande dinsdag aan op hun bestemming.

Volle container

Volgens directeur Theo Henkelman kunnen we de mensen in Oekraïne momenteel op veel vlakken helpen: “… Niet alleen met schoenen, maar ook met kleding, en met voedsel, en met geld, en met wapens …”. Om die reden doneert zijn bedrijf de volle container met schoenen. In de zending zitten o.a. schoenen voor kinderen, maar ook snowboots voor volwassenen.

Respect

Het is niet voor het eerst dat de onderneming schoenen doneert. Eerder gingen er ook al zendingen naar Haïti en Roemenië. “Ik vind dat mensen die iets beter bedeeld zijn als anderen mensen sowieso altijd moeten helpen”, aldus Henkelman. Zo heeft hij veel waardering voor mensen die belangeloos mensen in de getroffen gebieden in de Oekraïne gaan helpen; “… Dat doen ze met heel veel liefde. Daar heb ik respect voor”.

Transportkosten

De zending schoenen wordt door het Kelpen-Olerse transportbedrijf van Ron van Heur naar de bestemming in Oekraïne gebracht. De kosten die hiermee gemoeid zijn worden gedeeld door de transporteur en Theo Henkelman Footwear. Zo dragen beide bedrijven hun steentje bij. De directeur besluit: “Ik hoop dat de mensen er heel gelukkig mee zijn en dat die oorlog vlug over is”.

Hulpacties zoals deze krijgen op social media vaak veel positieve, maar ook negatieve reacties. In onderstaande video reageert Theo Henkelman op de kritiek dat er ook Nederlanders zouden zijn die hulp kunnen gebruiken. Ook zie je welke schoenen momenteel op weg zijn naar Oekraïne.

Bekijk de video: https://youtu.be/f7LOacSsSRY