Aftrap van project Doen-e-Woud Magdalenastraat

De vrijwilligersgroep “Doen-e-Woud” is inmiddels alweer twee jaar actief in de wijk Groenewoud maar de activiteiten konden vanwege de corona-maatregelen veelal niet doorgaan.

Na eerst een jaartje met de zogenaamde pipowagen op de Herenstraat vertoeft te hebben, kon de wagen helaas naar de opslag bij sportpark St. Louis. De activiteiten bleven beperkt tot bijvoorbeeld het uitdelen van o.a. soep en kersttraktaties.

Verbinding met de buurt

Nu de maatregelen zijn opgeheven is de groep op zoek gegaan naar een andere locatie om de pipowagen te plaatsen. Vanuit deze wagen wil men de buurtbewoners rond deze wagen met elkaar te kunnen verbinden. Dit doen ze door leuke activiteiten die door de buurtbewoners zelf georganiseerd gaan worden. Het kleine veldje in de Magdalenastraat waar vroeger een jeu de boulesbaan lag kwam in beeld en de verkenning in de buurt werd gestart.

Ondersteuning

Veel buurbewoners vinden het een leuk idee en sloten zich aan om mee te gaan doen aan dit project. Mede door toestemming van Wonen Limburg voor het gebruik van het veldje én de verstrekte vergunning van de gemeente Weert kon de groep aan de slag. Punt Welzijn ondersteunt en faciliteert de vrijwilligersgroep.

Vandaag was het moment eindelijk daar dat de locatie feestelijk geopend kon worden, samen met de buurtbewoners. Bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie.

Voor informatie kun je mailen naar: [email protected].