Boshoverbrug weer geopend

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Vanaf vandaag is de Boshoverbrug weer vanaf twee zijden open voor het verkeer. Op de brug staan wel nog geleidebakens en er geldt een maximumsnelheid in beide rijrichtingen.

De Boshoverbrug is langer afgesloten geweest dan aanvankelijk de bedoeling was. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden was de bewapening van de brug beschadigd geraakt. Deze beschadiging moest worden gerepareerd en dat klusje was niet zomaar geklaard.

Er moest eerst een oplossing voor het herstel worden gevonden, daarna worden getest en vervolgens wordt uitgevoerd. De benodigde klemmen lieten door het wereldwijde tekort aan grondstoffen ook nog eens op zicht wachten.

Maar de benodigde klemmen zijn geplaatst en de gaten in het wegdek zijn vandaag geasfalteerd. Nu nu asfalt droog is kan het brugdeel weer deels worden opengesteld voor het verkeer.

Verder herstel en onderhoud

Binnenkort worden ook op andere delen van de brug wapeningskabels hersteld, waaronder het fietspad. De fietsers worden daarom deels via het wegdek op de brug omgeleid.

Het herstel van de beschadigde brug zal naar verwachting na week 18 (2 mei t/m 6 mei) zijn voltooid. Dan moet er vervolgens nog het onderhoud gaan plaatsvinden. Wanneer dat gaat gebeuren is nog onbekend.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie